NLP
NLP چیست
NLP یک سیستم درمانی پایه گذاری تناوبی بر اساس خوداگاهی، ارتباط موثر و تغییر الگوهای فکری، احساسی و رفتاری است.
معنای هریک از اجزا و عناصر NLP
Neuro: اولین حرف واژه ان ال پی بر نقش ویژه اعصاب در این علم تاکید دارد. Neuro به این موضوع اشاره دارد که چگونه سیستم عصبی به کمک حواس پنج گانه و ذهن خودآگاه و ناخودآگاه و عملکردهای شناختی، از محیط اطراف اطلاعات کسب می کند.
Linguistic: دومین حرف واژه آنالبی به این مفهوم اشاره دارد که چگونه از کلام و زبان برای تنظیم و بازسازی افکار، رفتار و احساسات خود استفاده کنیم. به ما می آموزد که چگونه از کلمات برای برقراری ارتباط بهتر با دیگران بهره مند شویم.
Programming: سومین حرف واژه ان ال پی، نحوه ساماندهی افکار با کمک کلام و تاثیر متقابل افکار بر کلام، نگرش و رفتار را توضیح می دهد. تعریف اخیر ریچارد بندلر از ان ال پی که به دیکشنری آکسفورد اضافه شده است.
کاربرد NLP
ان ال پی، به عملکرد پویای بین ذهن و زبان و چگونگی اثرگذاری آنها روی جسم و رفتار میپردازد. موجب توانمندسازی یک شخص نسبت به محرکها میشود. یادگیری ان ال پی را میتوان به یادگیری زبان ذهن تشبیه کرد. مثال زیر در این رابطه به شما کمک میکند.
ان ال پی به بهبود سریع افراد کمک بسیاری میکند. زیرا توانایی زیادی در ایجاد تغییر در عادتها و باورهای محدود کنندهای دارد که ما را از پیشرفت باز میدارد. ان ال پی با تکنیکهای مفید، خیلی سریع میتواند با کمک ضمیر ناخودآگاه، تغییرات مورد نظر را ایجاد کند.
ان ال پی میتواند اطلاعات قبلی را که در ذهنتان وجود دارد، طوری اصلاح کند که در نهایت رفتار مناسب را ارائه دهید. یا با استفاده از تغییر نگرش و زاویه دید، چشم انداز مطلوب را در شما ایجاد میکند تا اطلاعات مناسب را از محیط بگیرید. به این ترتیب رفتار مناسب از شما سر میزند.
ان ال پی یک مهارت عملی است که به همه این امکان را میدهد که نبوغ خود را بشناسند و به حداکثر موفقیت برسند. از دیگر مزیتهای ان ال پی امکان ارتباط با خود و ارتباط با دیگران به شکل موثر است.
ان ال پی میگوید، هر کاری را که شخصی انجام داده است، شما هم با الگوبرداری صحیح، میتوانید دقیقا آن را انجام دهید و به نتایج مشابه دست پیدا کنید. همچنین به ما میآموزد که اگر موفقیتی کسب کرده باشیم، از آن موفقیت الگو بسازیم تا برای موفقیتهای بعدی از آن استفاده کنیم.
ان ال پی همچنین به شما کمک میکند تا برای اهدافتان ابزارها و تکنیکهای مورد نیاز را فعال و استفاده کنید. حاصل این کار رسیدن به اهدافتان همراه با کسب نتایج عالی است.
https://farshidpakzat.com/fa/what-is-nlp تاریخ مشاهده
۱۳۹۸/۱۱/۲۲
تاریخچه NLP
سال ۱۹۷۰ در کالیفرنیا، آقایان « ریچارد بندلر » و « جان گریندر » با همکاری هم و ادغام تحقیقاتشان توانستند یک روش خاص جهت بهبود فعالیت مغزی و رفتاری بوجود آورند. آنها مدعی بودند که بین فرایندهای عصبی، الگوهای کلامی و الگوهای رفتاری، ارتباط عمیقی وجود دارد.
این دو روانشناس بعد از ۳۶ ساعت بحث و گفتگوی مستمر، در نهایت نام Neuro-linguistic programming که به اختصار ان ال پی (NLP) نامیده میشود را برای روش خود انتخاب کردند.
در ایران NLP
دکتر کوروش معدلی در سال ۱۳۸۰ به دعوت ماهنامه ی موفقیت اولین دوره ی ان ال پی استاندارد را در ایران برگزار کرد سپس با ثبت کانون ان ال پی ایران و موسسه ی مرز اندیشه ی نوین بطور رسمی فعالیتهای ان ال پی را به منظور توسعه دانش فردی در حوزه برنامه ریزی و مدیریت بر خویشتن و نیز در جهت بالا بردن سطح آگاهی و دانش عمومی اقدام به برگزاری دوره های علوم نوین انسانی و توسعه اقتدار فردی نموده و دراین راستا با آموزش صحیح وآکادمیک علوم نوینی چون ان ال پی ،اناگرام ، برنامه ریزی اریکسونی، کوچینگ، پشتیبانی کار و زندگی و دیگر علوم روز دنیا توانسته است با برگزاری صدها سمینار ودوره آموزشی مستمر واستاندارد به این هدف جهانی دست یافته و به عنوان اولین مرکز رسمی آموزش این علوم در ایران معرفی گردد.
NLP معرفی کتاب درباره
گردآورنده : شهرزاد نیاکان